Bijenpollen gezond?

Bijenpollen gezond Today I Meet

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik de gezonde werking van bijenpollen helemaal was vergeten, totdat ik er afgelopen week weer een artikel over las. Op een drafje ben ik naar de dichtstbijzijnde reformzaak gesjeesd en een grote pot bijenpollen aangeschaft. Binnen een paar dagen merk ik wederom het verschil in energie, maar het doet nog veel meer voor je lichaam…

Eerst iets meer over de bijenpollen leverancier; de honing-werkbijen!

De bijen verzamelen het stuifmeel uit een bloem. Het blijft aan hun achterpootjes plakken en tevens het nectar uit een bloem. Dit vermengen ze weer met  hun eigen waardevolle enzymen. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie, barstensvol voedingstoffen zoals; 40 % hoogwaardige eiwitten, vitaminen, mineralen, goede vetten, enzymen en antioxidanten.

Wat doen deze bijzondere bijenpollen voor je gezondheid?

Als eerste is het misschien handig om te weten dat de bijenpollen het stofje quercetine bevatten. Dit stofje werkt als een anti-histamine bij allergische reacties, zoals; hooikoorts. Het is bijzonder, maar het werkt echt als een malle!

Bijenpollen kunnen je vruchtbaarheid verhogen; uit onderzoek is gebleken, dat vrouwen die bijenpollen aten, een regelmatige eisprong hebben en de kwaliteit van de eicel verbetert.

Onder de topsporters is het ook populair; ook hier is uit onderzoek gebleken dat hun energie level en prestaties enorm omhoog gaan, na het innemen van bijenpollen.

Afvallen; door het aanwezige stofje lecithine in de korrels, wordt het metabolisme in balans gebracht en heeft het een positieve invloed op de vetverbranding. Ook zorgt lecithine ervoor dat het hongergevoel en cravings naar slechte voeding onderdrukt wordt, wat op zich best fijn is…en daarnaast zorgt het ervoor dat het LDL (slechte cholesterol) vermindert. Dit geeft weer minder kans op hart en vaatziekte. Win-win zou ik zeggen.

Geheugen; Ehmm…wat zeg je? Deze korrels helpen je geheugen en concentratie ook een handje, doordat het ook werkt op het centrale zenuwstelsel en de hersenen. Een schepje korrels per dag en je bent één en al deep-focusss. Voor warhoofden zoals ik, adviseer ik twee schepjes per dag. Echt, het helpt. Let’s get the job done!

Anti aging; de bijenpollen worden niet voor niets ook wel de fontein van de eeuwige jeugd genoemd. Tell me more zal je denken. Door de ruime hoeveelheid aanwezige antioxidanten en de speciale mix van bepaalde enzymen en mineralen, heeft het een zeer gunstige werking op de cellen. Het gaat vroegtijdige cel veroudering tegen, zodat je huid blijft stralen.

Overgang; ‘I have an upflyer’, hoor ik regelmatig vriendinnen om me heen zuchten. Not me, denk ik dan hahaha, voorlopig nog niet in ieder geval. En nu ik deze bijenpollen weer heb herontdekt, hoop ik er ‘vrij’ van te blijven.

Mood; als laatste wil ik je nog meegeven dat het ook een gunstige invloed heeft op je gemoedtoestand, dus advies bij heftige moodswings; neem nog een schepje!

Hoe kun je bijenpollen gebruiken?

Het is eigenlijk heel simpel. Je kunt één á twee eetlepels per dag nemen en met een beetje water wegspoelen. Ik zal er wel bij vertellen dat het smaakt alsof je een lepel vissenvoer korrels neemt – niet dat ik dat ooit geprobeerd heb, maar dat stel ik me zo voor.

Zelf voeg ik ’s-morgens een eetlepel toe aan mijn groene smoothie, en in de middag doe ik een schepje door mijn yoghurt met noten en honing.

groene smoothie Today I Meet.

Waar te koop?

Kijk wel of je goede kwaliteit koopt, anders heb je niks aan de werking. Het beste is natuurlijk om naar een imker te gaan bij je in de buurt, maar anders volstaat een goed biologisch merk ook.

I wish you lots of energy and good vibes!

Liefs,
Karin

 

 

 

 

(985)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.