Welke zorgverzekering past bij mij?

Welke zorg past bij mij Todayimeet

Aan het einde van het jaar bekijk ik opnieuw welke zorgverzekering het beste bij onze gezinssituatie past. Want niet alleen verandert ieder jaar onze persoonlijke situatie, maar kan er ook een groot verschil zitten in wat zorgverzekeraars aanbieden en tegen welke premie. Zoveel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Basisverzekering

In veel gevallen dekt een basisverzekering de reguliere vormen van zorg. Ieder jaar wordt opnieuw door de overheid bepaald welke onderdelen dat zijn. Inhoudelijk zijn dus alle basisverzekeringen hetzelfde; betaalbare zorg, gebaseerd op solidariteit. Toch zijn de premieverschillen in de basis, onder de zorgverzekeraars, best wel groot. Daarom gebruik ik de handige zorgvergelijker om een goede basisverzekering te vinden, en geloof me, het loont.

Overstappen van zorgverzekering

Waarom zou je overstappen als je het jaar daarvoor een goede keuze hebt gemaakt en nog steeds van toepassing op je persoonlijke situatie is? Het antwoord is heel simpel. Je kunt geld besparen. Met een zorgvergelijker kun je in een paar minuten je huidige situatie invullen en vervolgens krijg je een overzicht van de goedkoopste zorgverzekering, aansluitend op jouw wensenlijstje. Verwacht je bijvoorbeeld komend jaar hogere fysiotherapie kosten, omdat die zeurende blessure maar niet overgaat? Dan is het een goed idee om daarvoor een aanvullende verzekering te nemen.

Aanvullende verzekering

Alternatieve zorg bijvoorbeeld. Al jaren neem ik mij voor om actie te ondernemen tegen mijn hooikoortsklachten. Ieder voorjaar loop ik met rode, jeukende ogen, hoestend en proestend, vermoeid rond. Met het slikken van een antihistaminica werd het wel iets beter, maar de vermoeidheid bleef. Totdat ik bij een homeopaat terecht kwam en deze mij goed geholpen heeft. In de meeste gevallen zijn er een aantal jaren voor nodig om definitief klachtenvrij te zijn, dus neem ik dit jaar zeker een aanvullende verzekering voor alternatieve zorg.

Kies de beste zorgverzekering

Zoals ik tijdens mijn zoektocht al heb ondervonden is het aanbod en de concurrentie onder de zorgverzekeraars enorm. Ik ga als volgt te werk; net alsof ik aan het shoppen ben, vul ik mijn ‘wensenlijstje’ in met welke zorgkosten ik komend jaar misschien of zeker ga maken. Ik let goed op of er kortingen zijn waarvoor ik of het gezin in aanmerking kom en of de desbetreffende verzekeraar contracten met bepaalde zorginstanties heeft afgesloten, wat ik misschien wel of niet fijn vind. Daarnaast heb ik even overwogen om een vrijwillige eigen risico te verhogen, maar dat lijkt me toch niet zo verstandig. Je weet immers nooit waar je gedurende het jaar mee te maken krijgt.

Self Care

Zorg goed voor jezelf, dat is sowieso een eerste vereiste. Juist nu, in deze gekke coronatijd, is het een hele uitdaging om fit en energiek de winter door te komen. Daarom is het een goed idee om je weerstand hoog te houden. Zorg voor voldoende rust. Ga regelmatig lekker naar buiten om te wandelen of sporten. Neem extra vitamine D en vitamine C en profiteer van een goede nachtrust om je lichaamscellen te laten herstellen.

 Zorg voor elkaar

Gelukkig hebben we dus zelf ook invloed op onze gezondheid. Toch zijn er mensen in je directe omgeving die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun fysieke of mentale gezondheid in de gaten te houden. Ga eens vaker langs bij degene die jij denkt het nodig te hebben. Kleine moeite, toch?  Door te luisteren naar je eigen lichaamswijsheid en te kiezen voor de zorgverzekering die bij jou past, ben je goed voorbereid op 2021. Heb jij je keuze al gemaakt?

(120)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.