Meditatie brengt je dichtbij jezelf!

Today I meet Meditatie

Eens per maand ga ik naar ‘meditatie’. Buiten het feit dat meditatie een super manier is om je geest stil en kalm te krijgen, zijn het ook leerzame en gezellige avonden. Voordat we beginnen met mediteren, zitten we soms te gieren van de lach en zijn we soms een aantal koffie rondes verder, voordat we daadwerkelijk gaan mediteren. Diepe gesprekken voeren we, over welk thema er in ieders leven speelt.

Hoe ziet een meditatieavond eruit

Als iedereen z’n zegje heeft gedaan, gaan we ontspannen zitten en volgt er een kleine inleiding tot mediteren. Vervolgens is iedereen zo’n 45 minuten alleen met zijn eigen gedachten. Soms is dat heel fijn, maar soms duurt het een tijdje voordat je in een diepere laag komt, waar gedachten afnemen en je alleen maar puur in een staat van ‘zijn’ bent aangekomen. En dat zijn juist de momenten waar inzichten, harmonie en kracht te vinden zijn. Het is een plek waar je niet alleen bent, maar al-één. Verbonden dus, met het grotere geheel…

Groei door meditatie

Ik zie mijn medemensen groeien, en als ik terugkijk zie ik ook welke stappen ik gemaakt heb. Het is een mooi proces. Iedereen heeft zijn lessen te leren en zijn eigen unieke pad te bewandelen. Soms heb je het gevoel dat je tegen de stroom aan het inzwemmen bent, maar hey…de planning van het universum is altijd precies ‘op tijd’, je kunt de rivier niet duwen. En dan het gevoel dat je ineens in de flow zit, alles klopt en valt als een puzzel in elkaar. Ook dat gevoel ken je vast. Dingen gebeuren dus pas als jij er klaar voor bent, nooit eerder. Ondertussen ondernemen we van alles, en dat is prima.Want je zult toch zelf moeten ondervinden en ervaren, welke deur gesloten blijft en welke zich opent naar een nieuwe uitdaging.

img_1890.jpg

Aan het einde van een meditatieavond trekken we altijd een kaartje. Vaak is het hilarisch, omdat desbetreffend onderwerp van eerder die avond, altijd als antwoord in de vorm van een kaartje terug komt. Bijzonder hoe dat werkt.

Hoe kan mediteren je helpen?

Ik ben al enkele jaren voeding in relatie tot gezondheid aan het onderzoeken.Het is mijn passie om dit uit te dragen, in de vorm van schrijven of spreken. Zoals ik al eerder heb  geschreven heeft iedereen een missie in dit leven en ontdek je uiteindelijk je authentieke zelf. Meditatie kan bijdragen aan dit zelfonderzoek. Maar ook inzichtkaarten kunnen toegang verschaffen naar de route van jouw pad. Wees wie je bent, dat is alles!
Zoals er op het inzichtkaartje stond die ik pakte: Als de leerling gereed is, verschijnt de meester. En zo is het…

Ik ben er klaar voor, nu nog even afwachten wat het universum er van vindt!

Wil je meer weten over de meditatieavonden bij Toos?

Neem een kijkje op haar site: www.toosvanboxtel.nl

 

 

(697)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.