De bijzondere energie van de blauwe maan…

Blauwe Maan Today I Meet

Als kind staarde ik altijd gebiologeerd naar de maan. Vooral als ik niet kon slapen, schoof ik het gordijn een stukje opzij en zat ik stilletjes te genieten van het mooie, heldere schouwspel. Met het dekbed om mij heen gevouwen, vroeg ik mij af wat er op die magische lichtbol te doen zou zijn.

Inmiddels weet ik dat er op de maan, voor ons als mens, weinig ‘leven’ is. Dat er een bepaalde magische werking aan de maan is toe te schrijven, is echter voor velen een feit. De maan heeft namelijk meer invloed op ons leven dan we zelf denken. In de natuur is het tastbaar; dankzij de zwaartekracht van de maan ontstaat er eb en vloed.

Maar wat heeft het voor invloed op de mens?

Hoog sensitieve personen kunnen je er waarschijnlijk alles over vertellen. Maar ook gebeuren er misschien onbewust dingen die je zult herkennen als je het leest. Er zijn verschillende maanfasen zoals; de nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan. Iedere fase heeft zijn eigen specifieke krachten. Op 31 maart 2018 hebben we voor de tweede keer dit jaar een ‘Blauwe maan’.  Een blauwe maan betekent dat het twee keer in één maand volle maan is, wat ongebruikelijk is.

De energie van de blauwe maan zorgt voor transformatie en manifestatie. Als je erop gaat letten, zul je merken dat je rond deze tijd extra energie en daadkracht hebt om doelen te stellen en ze ook uit te voeren. Ook is de energie zo krachtig dat het kan zijn dat je tijdens deze dagen heel onrustig bent en slecht slaapt. Emoties worden versterkt; zowel positief als negatief. Alles is heftiger en intenser rond de vollemaanfase. Hoewel deze voorbeelden nooit wetenschappelijk zijn bewezen, beamen veel mensen het als je met hen erover praat.

Troost

Als meisje van dertien staarde ik ’s nachts vaak uit het raam en zocht ik tussen de sterren, naar mijn moeder die ik moest missen. Die prachtige, magische lichtbol straalde zoveel vertrouwen en veiligheid uit, alsof het universum een nachtlampje voor me aan had gelaten en ik rustig verder kon slapen.

Na zoveel jaren heeft deze bron van licht mijn hart geheeld en de ziel gerepareerd. Net zoals eb en vloed is niks in het leven constant. Het leven heeft zijn ups en downs. Maar wat een vast gegeven is, is dat we deze vollemaanenergie mogen gebruiken om onze dromen te manifesteren. Het universum trakteert ons deze maand nogmaals op een blauwe maan. Stel een helder en duidelijk doel; spreek het uit of schrijf het op, zodat mooie dingen mogen gebeuren.

Let’s see what will happen…

‘Shoot for the moon, even if you miss You’ll land among the stars’.

Liefs, Karin

 

(941)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.