Zet je hersenen op scherp met D-Serine!

Zet je hersenen op scherp met D-Serine Todayimeet

Studenten of eigenlijk iedereen die dagelijks veel energie van zijn hersenen vraagt; opgelet! D-Serine is een lichaamseigen stof die van nature voorkomt in de hersenen, werkt als een neurotransmitter en helpt om het cognitieve geheugen te verbeteren. Say What?

Het effect van D-Serine

We kennen allemaal wel het gevoel dat je jezelf niet kunt concentreren. Of nog lastiger, het gevoel dat je naar een tekst aan het staren bent, maar niks opneemt of kunt bedenken. Ik wel in ieder geval. Tijdens het schrijven van mijn nieuwe boek ‘De Vasari Gang’, liep ik regelmatig ‘vast’, doordat ik de verbanden tussen de personages even niet meer helder zag. Het mooie is dat D-Serine je ook helpt om nieuwe verbindingen te maken, doordat het de NMDA receptoren in de hersenen activeert, functioneert het naast neurotransmitter ook als gliotransmitter.

Geheugen en leervermogen

Het D-Serine supplement kan helpen bij het vormen van herinneringen en kan gebruikt worden ter versterking van langdurige herinneringen, oftewel; long term potentiation (LTP). Daarnaast is aangetoond dat D-Serine ook ingezet kan worden om het vermogen van de hersenen, om complexe functies te leren en op te roepen ,te optimaliseren. Yess please!

Mentaal fit, scherp en jong

Gelukkig functioneert mijn grijze massa uitstekend, maar een feit is wel dat, naarmate je ouder wordt, de D-Serine concentraties in het lichaam afneemt. Tegenwoordig gaan we steeds bewuster om met onze levensstijl en willen we graag zo fit mogelijk ouder worden. Daarbij mogen we onze hersenen niet vergeten. Waarom? Omdat vanuit de hersenen veel lichaamsfuncties worden aangestuurd. D-Serine kan je dus helpen mentaal fit, scherp en jong te blijven.
Bring it on!

 

 

 

(151)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.