Lichtpuntjes…

Lichtpuntjes door Today I Meet

Door mijn interesse in het onderwerp wat Hippocrates al heel lang geleden heeft ontdekt: ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ spreekt de blauwe zone, oftewel The Blue Zone mij enorm aan.

Wat is het geheim?

De blauwe zone zijn een aantal plaatsen op aarde waar de mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. Wat hebben deze plaatsen met elkaar gemeen? Ze doen aan natuurlijke beweging (tuinieren), hebben een doel, nemen iedere dag een pauze (dutje), eten zich maar voor 80% vol, eten minder vlees en veel bonen, eten alleen natuurlijke streekproducten, 1 a 2 glazen zelf gebrouwen rode wijn (met vrienden en familie) en hebben een goed sociaal leven. En belangrijk; weinig stress! The simple life!

img_9180.jpg

Al geruime tijd is mijn zoektocht bezig naar voeding, supplementen, kruiden en andere therapieën om de waardes van een Diabetes patiënt zo goed mogelijk te krijgen…De interesse in kruiden zat er al vroeg in. Ik weet dat ik als klein meisje altijd bezig was om blaadjes te plukken en dat in een bakje deed om een medicijn te maken. Later ben ik cursussen en opleidingen gaan volgen om mijn honger naar informatie te stillen

Vorig leven…

Mijn man vindt het hilarisch en roept altijd dat hij alle muren van ons huis kan behangen met diploma’s en certificaten van zijn vrouw. Mijn kinderen noemen mij de heks van Brabant. ‘Misschien was ik in een vorig leven een kruidenvrouwtje’ ? probeer ik dan. Dan rollen de kids nogmaals met hun ogen:  “Serieus”?  “vorig leven”????!

Gelukkig accepteren ze wel dat voeding veel voor het lichaam kan doen, en eten ze braaf mijn ‘heksensoepjes’ met allerlei kruiden; oregano (hoge orac waarde) kurkuma met peper(ontstekingsremmend) cayenne  peper (bevat capsaïcine tegen diabetes).

Even terugkomend op het blauwe zone geluk;  Een gezond en gelukkig leven heeft dus zeker met goede voeding en levensstijl te maken maar ook met je eigen perceptie. De manier waarop je in het leven staat en hoe je met het leven omgaat.

Met deze bourgondische Brabantse kruidenvrouw zit het met het sociale leven, de glazen rode wijn (met lieve familie en vrienden) en natuurlijke beweging (mag het ook wat anders zijn als tuinieren??) wel goed. Dagelijks duik ik uren de keuken in want de beste dokter staat tenslotte in de keuken is een oud Chinees gezegde. Dan maak ik happy food,  brain food, en beauty food.  Soms loop ik met mijn ziel onder de arm, of ben ik een beetje ZIELig. Dan ga ik op zoek naar lichtpuntjes. Lichtpuntjes? Ja, kleine geluksmomentjes.

Een geluksmomentje kan me al overvallen als ik chocolade eet. Ik ben gek op chocola. Ik HOUD van chocola!! Het geeft me een oppepper en ik voel me in één klap van ZIELig naar ZIELsgelukkig! Ja, ik weet het; het klinkt heel oppervlakkig en ook zeer betrekkelijk maar een vrouwenhand is snel gevuld.

Máár, naast deze heerlijkheden ligt de grootste kracht in jezelf.

Lichtpuntjes zijn overal, je hoeft ze niet te zoeken….Je kunt ze ook zelf zijn!

Houdoe!! Liefs Karin.

(478)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.