Energiek de zomervakantie door!

Zomervakantie Todayimeet

De zomervakantie is aangebroken en dat geeft ons even de tijd om te genieten van onze welverdiende rust. We geven ons over aan het relaxte ritme van de zomer en langzaam komt ook het flexibele thuiswerken tot stilstand. Om niet helemaal in de nulstand te belanden, is het goed om iedere dag zowel mentaal als fysiek iets te ondernemen, zodat je lichaam tijdens de zomervakantie in balans blijft.

Blijf in beweging tijdens de zomer

Wist je dat wanneer je in de ochtend een work-out doet, je daar de rest van de dag profijt van hebt? De stofwisseling in rust gaat omhoog en werkt nog een tijdje door. Begin daarom de dag met een heerlijke wandeling of een aantal yoga oefeningen. Ik heb een handige 7M Woman work-out app op mijn telefoon, waarmee je in slechts 7 minuten je metabolisme aanzwengelt.

Water, water en nog eens water!

Water is één van de meest essentiële basisbehoeften, het wordt zelfs het goedkoopste en effectieve wondermedicijn van de natuur genoemd in het boek “Je bent niet ziek, je hebt dorst!”. Vooral in de zomer is het belangrijk om veel water te drinken. Zeker wanneer je veel transpireert en dus vocht verliest. Door een kan water op je aanrecht te zetten of een herbruikbare waterfles met je mee te dragen, blijf je voldoende drinken en houd je de energie in de lichaamscellen hoog en je brein helder.

Gezonde voeding

Oké, die pan paella ga ik je echt niet door je neus boren, maar je kunt natuurlijk wel de dag goed beginnen met een gezond en voedzaam ontbijtje, zoals bijvoorbeeld een groente omelet. Een groene smoothie on the side (met een hoge voedingswaarde) en klaar ben je! Wat later kun je tijdens de lunch kiezen voor een gemengde groene salade, met als je wilt een lekker glaasje rosé, en ’s avonds: tja…het is wel vakantie!

Lezen

Om je brein actief te houden, en tegelijk te kunnen ontspannen is lezen de perfecte bezigheid. Je verplaatst jezelf in de situatie van het verhaal en verliest het besef van ruimte en tijd. Ik ben gek op lezen en kan mezelf compleet verliezen in andermans verhalen. Misschien ben je net als ik geïnteresseerd in de wereld van het ongeziene, dan is wellicht mijn eerste boek ‘Gewoon para Normaal’ een heerlijk boek om mee te nemen naar je vakantiebestemming en jezelf te verwonderen door de magie van je spirituele levensbestemming.

Mind-full zonnen of wandelen

Natuurlijk, je kunt ervoor kiezen om op je strandbedje je ogen lekker dicht te doen en nergens meer aan te denken, of wil je toch liever in de relaxmodus komen, terwijl het je energie oplevert? Kies in dat laatste geval een heerlijke meditatie-app uit, sluit je ogen en laat je meevoeren naar een theta-staat. In deze theta-staat zijn je hersenen kalm en ontvankelijk voor creatieve ideeën.

Deep sleep

Als laatste tip wil ik je meegeven dat een goede nachtrust één van de belangrijkste voorwaarde is om je de volgende dag weer fit en energiek te voelen. Neem voor het slapen een lauw warme douche en laat de dag van je afglijden. Spray een etherische lavendelgeur in je slaapkamer en neem tenslotte een kopje warme melk met honing en kardemom.

Fijne zomervakantie en geniet!!

 

 

 

 

 

 

 

 

(156)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.