Je tanden poetsen met nutella en dagcreme tegen de zon…….

Je tanden poetsen met nutella

Zou jij je tanden poetsen met Nutella als er fluor in zou zitten? Nee toch?! Waarom geloven veel mensen dan wel dat een foundation of dagcreme met en beetje beschermingsfactor er in voldoende bescherming biedt tegen de zon?

Wil je goed beschermd de deur uit met alleen je foundation of dagcrème met een SPF, dan moet je wel een halve theelepel op je gezicht smeren om de faktor te halen die op de verpakking staat en dat wil niemand. Een foundation met een beschermingsfactor is prima geschikt om je huid in de winter te beschermen als de uv-index laag is. Maar de rest van het jaar is het geen vervanging voor de zonnebrandcrème! Om rimpels en huidkanker te voorkomen, zouden we ons dagelijks moeten beschermen met een laagje zonnebrandcrème.  

Mag ik mijn foundation mengen met zonnebrandcrème? 

Natuurlijk ‘mag’ je foundation mengen met zonnebrandcrème. Realiseer je alleen dat als de beschermingsfactor in je foundation lager is dan in je zonnebrandcrème de bescherming van het mengse flink omlaag zal gaan. En je loopt het risico dat door de producten te mengen de werkzaamheid van de filters aangetast wordt. Liever twee aparte laagjes smeren dus!  

Breng ik mijn zonnebrandcrème onder over over mijn make-up aan?

Breng je zonnebrandcrème bij voorkeur onder je make-up, maar bovenop je moisturizer aan. De belangrijke ingrediënten in de moisturizer kunnen namelijk een stuk minder goed hun werk doen als je de volgorde omdraait. De mooiste combinatie is een moisturizer met antioxidanten en daar overheen je zonnebrandcrème met antioxidanten.  Laat je zonnebrandcrème zeker een kwartiertje ‘inwerken’. Daarna kun je je make-up aanbrengen. 

Kan je zonnebrandcrème bijsmeren over je make-up?

Als je het echt goed wil doen dan zou je elke twee uur je zonnebrandcrème opnieuw moeten opsmeren; dat is niet alleen lastig als je make-up draagt, maar met onze drukke agenda’s ook niet altijd haalbaar. Investeer daarom in een goede zonnebrandcrème met moderne en stabiele filters. Dan is je huid ook na een aantal uur nog goed beschermd, en loop je bij het opnieuw aanbrengen niet het risico dat je zonnebrandcrème onvoldoende in de huid kan trekken om daar zijn beschermende werk te doen. Maar bij-poederen met een product met SPF kan ook. Kijk bijvoorbeeld eens naar de minerale make-up van Jane Iredale. https://janeiredale.com/nl/nl/miner…

Deze foto’s laten goed zien wat het effect is van een zonnebrandcreme en een foundation met beschermingsfaktor. Hoe donkerder de huid, hoe beter beschermt!

Op de linker foto zie je met bescherminsfaktor en rechts alleen zonnebrandcreme.

 

Fijne vakantie en vergeet je zonnebrandcreme niet!

Liefs,
Bianca

 

 

 

 

 

 

(204)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.