Kom bij de Kudde!

Natuurtheatervoorstelling Kudde in de Biesbosch

Laatst kreeg ik een uitnodiging van KUDDE, om tijdens zonsondergang mee te wandelen met een unieke Natuurtheatervoorstelling in de Biesbosch. Bij het lezen het thema; ‘volg jij het verlangen van je hart?’, stemde ik direct toe, want deze vraag speelt ook al langer in mijn hoofd…

Wandelen door de Natuur met een kudde schapen:

Ik wist niet goed wat me te wachten stond, dus besloot ik er lekker blanco in te gaan en het over me heen te laten komen. Bij aankomst in het natuurgebied krijg ik een wandelstok en een koptelefoon aangereikt. Het avontuur kan beginnen. Na een mysterieus boottochtje door het bijzondere landschap van de Biesbosch, gaan wij aan land en gaat de wandeling nu echt van start. Normaal gesproken heb ik de behoefte om met iedereen een praatje te maken, maar door de koptelefoon, met de prettige stem van onze gids, ben ik puur geconcentreerd op mezelf en de natuur om me heen. We komen op een open plek aan en er wordt ons verzocht plaats te nemen op een plaid, die daar speciaal voor ons is neergelegd. Ik kijk de groep eens rond en mijn medewandelaars doen hun ogen dicht. Ik volg hun voorbeeld, en luister naar het  verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten…

Wat een beleving:

Ik lig lekker om mijn plaid, midden in de natuur te luisteren naar de stem van Hans Dagelet (bekend van de Familie Kruys), die het verhaal vertelt. Op de achtergrond hoor ik door de koptelefoon wat schaapjes mekkeren, ‘of hoor ik het nu echt?’, vraag ik me af. Ik open mijn ogen en zie in de verte een herder aankomen met een hele kudde schapen. Het past zo mooi in het verhaal dat ik er kippenvel van krijg. Nieuwsgierig gaan de meeste van ons zitten en de schapen komen al grazend naar ons toe. Apart om te zien hoe ze zich niks van ons aantrekken en hun eigen gang gaan. We staan op en al luisterend naar het mooie verhaal wandelen we mee met de twee herders en hun kudde. Het lijkt wel een meditatieve wandeling door de inzichten die ik onderweg verkrijg.

Natuurtheatervoorstelling Kudde

Levenslessen:

Tijdens het wandelen schieten er verschillende gedachten door mijn hoofd; dat ieder leven zijn uitdagingen en levenslessen heeft en dat wij allemaal een unieke rol in de wereld te spelen hebben. Maar zijn wij moedig genoeg om onszelf helemaal te laten zien wie werkelijk zijn? Je hart kent alle antwoorden en leid je als een soort kompas naar je werkelijke zijn. Pas als je hoofd je hart vertrouwt en het veilig voelt, durf je wellicht de kudde te verlaten en je eigen pad te volgen.

Natuurtheatervoorstelling Kudde

Natuurtheatervoorstelling Kudde

Je eigen pad volgen:

Ik zou nog veel meer over deze bijzondere avond willen vertellen, maar het is mooi om je te laten verwonderen door deze unieke natuurtheatervoorstelling waar kunst, natuur en eigen inzichten samenkomen. Kudde, enorm bedankt voor de uitnodiging! Mijn hart heeft de boodschap begrepen en ik ga ermee aan de slag.

Natuurtheatervoorstelling Kudde

Liefs, Karin

NB. Deze wandeling wordt dit jaar van 21 t/m 25 en 28 augustus  t/m 1 september 2019 georganiseerd bij de Sallandse Heuvelrug. Voor meer info kun je kijken op: www.kudde.org

 

 

 

 

(308)

2 Reactie’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.