JOMO of FOMO, jij mag kiezen…

Wie mijn blog volgt, ziet en leest vast dat ik graag op pad ben. ‘Wat ben je altijd ondernemend,’ zei iemand mij laatst. Maar wat ik eigenlijk niet laat zien is een kijkje achter de schermen; oftewel @home. Dat ga ik ook niet doen, hahaha. Maar, ik hoorde laatst de term; JOMO – Joy Of Missing Out – voorbij komen. Deze term is een aantal jaren geleden bedacht door de bekende blogger Anil Dash en met het lezen van zijn artikel, realiseerde ik me dat ik bij tijd en wijle Dé Queen of JOMO ben.

JOMO Todayimeet

JOMO of FOMO

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het tegenovergestelde ook goed beheers; FOMO – Fear of Missing Out– Ken je dat? De angst om iets te missen, terwijl je eigenlijk te moe bent om de deur uit te gaan. Dat je besluit om een keer niet mee naar dat ene feestje te gaan. Je jezelf enorm fris en fruitig voelt de volgende morgen, en dan vervolgens allemaal  leuke foto’s op insta voorbij ziet komen wat je gemist hebt. Verdomd lastig! FOMO slaat toe.

FOMO door Sociale Media

Het helpt natuurlijk ook niet wanneer je suf op de bank ligt je insta story’s te checken, en je de meest waanzinnige oorden en events voorbij ziet komen. Het geeft een onrustig gevoel en het kan zijn dat je een bepaald gemis voelt bij het zien van zoveel sociale interactie.

JOMO versus FOMO

Met een druk en sociaal leven is niks mis, juist niet. Vooral als je om de juiste redenen deelneemt aan het sociale verkeer. Omdat je het leuk vindt, omdat het je energie geeft en geheel bewust geniet van alle gezelligheid. Wat mij vooral intrigeert is het feit dat we soms het gevoel hebben van alles te moeten beleven, een soort maakbaar geluk, in plaats van op de bank zitten met goed gezelschap (misschien wel jijzelf) en een goed glas wijn – wijn is altijd fijn, in mijn beleving dan- .Wie bepaald waar jij blij van wordt? Dat ben je zelf!  Zo nu en dan een paar dagen JOMO-en kan je heel veel brengen. Even uitzoomen van de rest van de wereld en de focus naar  jezelf verleggen. Self-care, noemen ze het ook wel. Wanneer je gaat merken dat zowel lichaam als geest hier de vruchten van plukken, ga je vanzelf de ‘joy’ ervan inzien.

Really?

Nee, begrijp me niet verkeerd. Ik hou van feestjes en gezelligheid en ja, wijn! Én nogmaals; ik ben graag op pad. Maar als ik aan het einde van een drukke dag met de honden een wandelingetje maak en het universum mij trakteert op een kleurrijke lucht, dan voel ik mij de Queen of JOMO en kan de angst om iets te missen mij gestolen worden.

Take care!

 

 

 

 

 

 

(269)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.