ZorgMies Regio Vught, de Meierij

Niet ‘vandaag’, maar al enige tijd geleden ontmoette ik Betty van Lith als collega bij dezelfde financiële instelling. Beiden betrokken collega’s met het hart op de juiste plaats, beiden ambassadeurs in hart en nieren. Beiden passie voor ons werk, maar beiden ook toen al passie voor de medemens. Bij beiden kreeg onze loopbaan na bijna 30 jaar een andere wending. Maar hoe bijzonder, inmiddels hebben we allebei weer onze passie hervonden.

Passie en hartstocht gaan samen, wat wil dit eigenlijk zeggen?

Hartstocht is letterlijk dat het tocht vanuit je hart. Je hart staat dan open. Als je iets met passie doet dan stroomt het vanuit het hart.

Ik zeg altijd: ‘als je iets doet omdat het mag en niet omdat het moet komt de passie vanzelf, je hart staat open en de dingen die je doet gaan vanzelf, het stroomt vanuit je hart. Als je daar dan ook nog eens positieve energie van krijgt en anderen deze positieve energie over kunt brengen, is het plaatje compleet’. Voor mij voelt dit inmiddels ook zo, maar hoe gaaf, ook het plaatje van Betty is compleet.

Lees hier hoe Betty, inmiddels Directeur bij ZorgMies Regio Vught (De Meierij), haar passie weer vond:

“Ik begreep eerst maar niet dat ma niet ‘blij’ was met de 2x-daagse bezoeken vanuit de thuiszorg”, zegt Betty van Lith (1966). “Ma keek immers zo uit naar iedere visite welke in haar eenzame momenten voor een welkome afleiding zorgden. Pas later snapte en ervaarde ik dat de hoeveelheid andere gezichten en bliksembezoekjes hier debet aan waren. Inclusief het gegeven dat ze nooit precies wist wanneer ze kwamen en er dus op moest gaan zitten wachten. Geen verwijt aan de dames van de thuiszorg! Het is de realiteit dat ze helaas niet met één vast gezicht en met meer tijd een ‘echt maatje’ kunnen bieden.

Hoe graag had ik ma vanaf het begin de inzet van een ZorgMies gegund. Een maatje die persoonlijke, betrokken en zorgzame aandacht geeft en hulp bij alle kleine dagelijkse dingen of om gewoon gezellig samen op pad te gaan. Iets waar wij als kinderen door werk en/of wonen op afstand, niet genoeg in kunnen voorzien. Met de opname van pa een jaar eerder in een zorginstelling nog helder op het netvlies, probeert ma er alles aan te doen om aangenaam in haar eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

In 2016 werd ik door een reorganisatie bij een financiële dienstverlener boventallig. Na 29 jaar in vijf verschillende managementfuncties kwamen we samen tot de conclusie dat mijn zakelijke uitdaging elders lag. Een (achteraf) welkome periode van bezinning brak aan waarin ik ‘dichter bij mezelf’ ben gekomen. In mijn zoektocht werd snel duidelijk dat ik de verschuiving wilde maken van de ‘harde zakelijkheid’ naar een meer sociaal-maatschappelijke omgeving. Vanuit mijn opgedane brede werkervaring was ik op zoek naar de match met de vaardigheden vanuit mijn hart. Ik ben een ‘enthousiaste spin in het web’ in een klantgerichte, ondernemende en dienstverlenende omgeving. Daarnaast ben ik een natuurlijk netwerker en bruggenbouwer, een mensen-mens.

In het gesprek met Jeannette Kooiman en Margriet Melles, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats! Dat was vanuit Zwijndrecht naar Vught een terugrit vol adrenaline en extase; ik ging deel uitmaken/een bijdrage leveren aan de prachtige doelstellingen van ZorgMies Nederland! Voor mij betekent dit vanuit het ‘centrum Vught’ de regio “De Meierij”* te laten kennismaken met een laagdrempelige instap ten behoeve van voorkomen maatschappelijk isolement en het verhogen van de kwaliteit van leven. Het vertalen van een zorgbehoefte naar een passend advies. Inzet van prettig, professioneel gezelschap met aandacht en ondersteuning in de eigen vertrouwde woonomgeving omdat een ieder er nog toe doet!”

Inmiddels is Betty met Zorgmies volop in beweging en breidt haar netwerk zich als een sneltreinvaart uit. Prachtig wat de Zorgmiesen vanuit de bezielende contacten met Betty bereiken bij de medemens. En dit allemaal vanuit passie, omdat het mag en niet omdat het moet!

Wil je in contact komen met Betty van Lith, kijk op http://www.zorgmies.nl/REGIO-S/REGIO-VUGHT/, bel 073 – 78 20 255 of mail vught@zorgmies.nl. En volg Zorgmies Vught natuurlijk op Facebook.

 

 

 

(501)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.