Stoppen met roken met een e-sigaret

stoppen met roken todayimeet

‘Pàp, stop nou eens met roken, en kom er gezellig bijzitten’, roept onze puberdochter van veertien, terwijl ze op het raam klopt. Manlief fronst een keer, steekt zijn hand op en doet verder net alsof hij het niet hoort, maar ze laat het er niet bij zitten. ‘Pàààp! Door die vieze stink sigaret, mis je alle gezelligheid hier aan tafel’, roept ze er nog harder achteraan. Dat hoorde zelfs de hele straat. Hij kijkt om zich heen, drukt zijn sigaret direct uit en stapt naar binnen, want tja, ze heeft gelijk natuurlijk.

Dat onze dochter een punt heeft, begrijpt manlief natuurlijk ook wel. Maar dat het lastig is om van deze nicotine kick af te komen is een feit. Ik weet nog wel dat het vroeger helemaal geen probleem was om in huis te roken. Sterker nog, onze ouders staken regelmatig een sigaretje op in de auto, met het raam op een kiertje. Of tijdens ons jaarlijkse vakantie uitje naar Spanje, zaten wij als kinderen tussen dampende ouders in het vliegtuig. Wat later kreeg je het smoking en non-smoking gedeelte in het vliegtuig. Alsof dat hielp hahaha…

Gelukkig is dat tegenwoordig wel beter geregeld en is het niet de bedoeling dat je je medemens schaadt met jouw rookgedrag.  Ik heb wel eens in een romantische bui tegen mijn man gezegd dat ik hem zelfs leuk vind als hij rookt. Het staat hem op de één of andere manier wel lekker stoer. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en hij pafte vrolijk verder. Maar nu, dat de kinderen ouder worden en er ook iets van vinden, wordt het tijd om het over een andere boeg te gooien.

stoppen met roken Today I Meet

E-sigaret kan uitkomst bieden

Stoppen met roken kan op verschillende manieren. Voor de een werkt het om cold turkey te stoppen met roken, maar voor de ander kan dit zoveel stress opleveren dat het ook niet gezond is. Een goed alternatief kan dan een E-sigaret zijn. Natuurlijk blijft het nog steeds roken, maar het grote voordeel  ten opzichte van een gewone sigaret is, is dat bij een e-sigaret slechts één stofje vrijkomt en dat is; nicotine, in plaats van teer en 4000 andere giftige stoffen. Vervolgens kun je ook het nicotine gehalte afbouwen.

Geen stinkende rook

Nog een groot bijkomend voordeel is, is dat de e-sigaret geen stinkende rook produceert en ook niet schadelijk is voor anderen. Dit komt doordat de vloeistof wordt verdampt in plaats van verbrand. Daarom wordt het gebruik van een e-sigaret bij veel gelegenheden toegestaan. Natuurlijk is nog steeds niet iedereen fan van het rookgedrag van zijn of haar buurman, maar met een stukje wederzijds begrip naar elkaar kom je een heel eind zou ik zeggen.

stoppen met roken tijdens de feestdagen TodayIMeet

Afbouwen en stoppen met roken

Het hele gezin is zich er inmiddels actief mee gaan bemoeien en we zijn het er over eens dat een
e-sigaret kopen dé oplossing is om het roken op een rustige en stressvrije wijze af te bouwen. Het cadeautje voor de komende feestdagen ligt al klaar, en zo kan hij gezellig het gehele kerstdiner bijwonen. En leuk blijf ik hem toch wel vinden!

 

 

(192)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.