Sporten met je smartphone: het kan!

bruin vet activeren today i meet

Juist op koude winterse dagen vind ik het heerlijk om buiten te gaan sporten. Lekker bewegen in de frisse buitenlucht. Muziekje in de oren en gaan! Dat je daarnaast ook met allerlei apps je conditie kunt monitoren, is mooi meegenomen. Ik neem dus altijd mijn telefoon mee als ik ga sporten. Maar welke invloed heeft beweging op je lichaam en geest? Ik zal je de voordelen van vertellen.

Goed humeur door sporten

Het is bewezen dat je humeur een enorme boost krijgt wanneer je iedere dag minimaal 30 minuten beweegt. De bloedcirculatie komt op gang en je organen worden voorzien van extra zuurstof. Ook komt het feel-good stofje endorfine vrij, waardoor je binnen no-time een goed humeur hebt.

Mooie huid

Een stralende huid is niet iedereen gegeven, maar veel mensen weten niet dat ze er zelf veel aan kunnen doen. Ook hier is beweging erg belangrijk. Door de verhoogde bloedcirculatie wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Beter slapen

Wanneer je overdag de nodige energie verbruikt, door gemiddeld 10.000 stappen per dag te zetten, gaat niet alleen je vetverbranding in rust enorm omhoog, maar wordt er door het hormonale systeem (endorfine en serotonie) extra melatonine aangemaakt, die weer op zijn beurt zorgt dat je goed en diep slaapt. Daardoor word je weer uitgerust wakker en heb je voldoende energie om de volgende dag letterlijk stappen te zetten. Het is een positieve vicieuze cirkel waarbij je zelf je batterij kunt opladen.

Waarom sporten met je smartphone?

Zoals ik al zei zijn er verschillende apps om je conditie te peilen en je een stukje te coachen. Als je er een beetje handigheid in krijgt, motiveert het je iedere dag jouw persoonlijke resultaten te verbeteren. Zelf gebruik ik tijdens het hardlopen en sporten Runkeeper. Hiermee kun je precies meten hoeveel km je gelopen hebt in hoeveel tijd. Ook kun je trainingsschema’s downloaden en persoonlijke records vestigen. Heel motiverend!

Snel klaar met Sworkit

Iedere dag bewegen lukt echt! Zeker als je een keer geen tijd hebt, kun je de Sworkit app gebruiken. Met deze app kun je in slechts 5 minuten een volledige workout doen. Er staan zoveel oefeningen op dat je voorlopig vooruit kunt.

Waar laat je je smartphone?

Een goede bescherming van je telefoon is natuurlijk belangrijk. Maar het oog wil ook wat. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke hoesjes te koop, dus dat moet geen probleem zijn. Misschien is het telefoonhoesje Huawei P30 Lite ook wel iets voor jou? Deze kun je vervolgens in een sportarmband of sportheupband doen en zo heb je geen hinder tijdens het sporten.

Welke voeding

Naast je dagelijkse beweging is voeding natuurlijk ook heel belangrijk, anders blijft het dweilen met de kraan open. Helaas raken we soms door het veelzijdige aanbod van producten de weg kwijt van wat nou eigenlijk gezond is. Ook hiervoor zijn een aantal apps beschikbaar zoals; MyFitnessPal, Mijn eetmeter, Puur uiteten en Lifesum.

Doe je mee?

Iedere dag bewegen hoeft dus helemaal niet saai te zijn. Probeer een beetje te variëren. Ik zal je een voorbeeld geven van mijn wekelijkse beweegschema:

Maandag: anderhalf uur HIIT training sportschool

Dinsdag: uur wandelen met de hond in het bos

Woensdag: half uur hardlopen in de ochtend

Donderdag: uur wandelen met de hond in het bos

Vrijdag: anderhalf uur HIIT training sportschool

Zaterdag: boodschappen en de stad in (ook dat zijn heel veel stapjes)

Zondag: half uur hardlopen in de ochtend

Succes!!

 

 

 

(254)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.