Oeteldonk 2018; Van keinds af aon!

Oeteldonk 2018 Today I Meet

Ik loop door de winkelstraten van Den Bosch. Het is rustig in de stad, het lijkt wel of iedereen zijn adem inhoudt, zijn krachten én portemonnee spaart voor Carnaval. Bij mij begint het ook te kriebelen. Ik heb nog even gauw een paar nieuwe Oeteldonkse handschoentjes gekocht, want waar die dingen altijd blijven is mij ieder jaar weer een raadsel.

Oeteldonk Today I Meet

Jeugd zonder carnaval

Onze vriendenapp is inmiddels (even tijdelijk) omgedoopt tot: Oeteldonk 2018, en dagelijks gaan de filmpjes en foto’s over en weer. Als niet ‘rasechte’ Brabander gaat het Oeteldonks en de Oeteldonkse geboden me inmiddels goed af. Mijn kinderen vragen zich af of ik wel een leuke jeugd heb gehad zonder carnaval. ‘Dat is toch zielig, voor degene die niet in Brabant wonen’, benadrukt mijn jongste dochter nog eens extra. ‘Als je er niet mee opgegroeid bent, mis je het ook niet’, probeer ik nog, maar ze is onverbiddelijk. ‘Echt jammer voor ze’, zegt ze. Ze heeft een punt.

Today i Meet Van keinds af aon

Het gebruikelijk senario…

De voorpret begint al als we gezamenlijk op vrijdagavond met elkaar indrinken en elkaars zelfgemaakte stamppotjes proeven om een goede bodem te leggen (soms komt die bodem er later op de avond ook weer uit ughh). Dan volgen er nog wat shotjes (iets met Jägermeister) en begint onze intocht naar het Oeteldonkse kroegenleven. De groep blijft altijd verbazingwekkend goed bij elkaar, of is dat omdat we dicht bij ‘De Pot’ blijven? Anyway, De Uilenburg is het beginpunt. Na een paar biertjes bij de kroegjes onder de warmtelampen, vervolgen we zingend onze weg richting de Snellestraat naar DIT, mijn all-time favo kroegje met carnaval! (Wie weet zie ik je daar, ik heb een zwart jasje aan en een Oeteldonkse sjaal). Goed, blijf ik de pot volgen?, dan sluit ik weer aan en gaan we meestal richting De Korte Putstraat en van daaruit weet ik meestal niet meer exact hoe ik uiteindelijk weer eindig bij Kees Kroket, om ná mijn frietje speciaal én bami schijf, goed zat en gelukkig een taxi te scoren.

Oeteldonk 2018 Today I Meet

Zo’n avond dus. Wat ik hiermee eigenlijk ook wil aangeven is dat Todayimeet de komende dagen dus even offline is en gaat genieten van het heerlijke Carnavalsfeest. Mijn verloren jeugd inhalen!

See You na de Carnaval

 

 

 

 

 

(270)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.