Hola!

Barcelona Today I Meet

We zijn ondertussen 5 weken verder en ik vond dat het wel tijd was voor een kleine update, want ik kan je vast verklappen; er is veel gebeurd hier in Barcelona! Ik heb in deze korte tijd al zoveel geleerd, dat is met geen pen te beschrijven. Ik ga het toch proberen te doen voor jullie dus lees lekker mee;

Niks ‘manana’, NU!

De eerste week liep iets anders dan gepland. Mijn stageadres bleek niet te zijn waar ik op hoopte/ had verwacht. Oplossingsgericht, probeerde ik met mijn Hollandse, nuchtere verstand direct de stand van zaken zo simpel mogelijk voor mijzelf op een rijtje te zetten. Ik had twee keuzes; blijven en volhouden, of zo snel mogelijk in Barcelona iets nieuws proberen te regelen. Ik besloot het tweede te doen en dit bleek een goede beslissing te zijn. Ondanks de ‘’ manana manana’’ mentaliteit die hier in Spanje heerst, kon ik meteen diezelfde week nog langs komen bij een bedrijf dat helemaal in mijn straatje past; BYLUMA.

BYLUMA

BYLUMA is een merk in dameskleding dat onlangs gestart is in Barcelona. De eigenaresse Luma Saqqaf is de CEO en Creative Director (en mijn mentor). Als financieel jurist, die meer dan 20 jaar over de hele wereld heeft gewerkt, kent Luma de uitdagingen van een carrièrevrouw die jongleert tussen familie en een sociaal leven maar al te goed. Het vinden van de juiste mode was dan ook niet gemakkelijk. Wat Luma het meest verlangde, was een kledingkast die even veelzijdig is als haar eigen levensstijl: professioneel en elegant, comfortabel en met de trend van nu.  Een kledingstijl die haar bedrijfs- en sociale wereld op gelijke wijze kunnen doorkruisen, haar zelfvertrouwen vergroten en duurzaam zijn. Nu ze is begonnen aan een nieuwe reis in de retail- en modewereld, kan ze precies het soort kleding creëren waar ze altijd van heeft gedroomd, voor precies het soort vrouw dat ze maar al te goed kent.

Hell of a ride

De tweede week kon ik direct aan de slag en ik heb nu al zoveel geleerd. Ik kan mijn droom om later zelf een kledingmerk te beginnen, van dichtbij al een keer meemaken en leren van alles wat hierbij komt kijken. Ik kan je van de ervaringen hier nu al vertellen; het is een hell of a ride maar wel een leerzame. Op het kantoor bij ByLuma, gaat alles als een sneltrein. Er worden twee collecties tegelijk geproduceerd en we komen uren te kort. Ik heb op TMO veel over het hele proces geleerd, maar ik zie nu pas wat het nou eigenlijk allemaal daadwerkelijk inhoudt. Een collega zei aan het begin tegen mij (ik dacht voor de grap) ‘’Fashion never sleeps, so neither do we’’. Haha, nou that’s true. 

Mochten jullie inmiddels benieuwd zijn naar  ByLuma, klik dan op deze link, zodat je je kunt inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen rondom de collectie die wordt gelanceerd.

Voor nu zeg ik Hasta Pronto en ik spreek jullie snel weer voor een nieuwe update.

 

Liefs,

Michelle

 

 

(953)

Tags from the story
, , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.