Hoe vind je een leuke bijbaan

Hoe vind je een leuke bijbaan Todayimeet

Met haar diploma vers op zak, is onze jongste dochter klaar om te gaan studeren en haar talenten verder te gaan onderzoeken. Maar, voordat ze aan haar nieuwe uitdaging gaat beginnen, gaat ze eerst samen met haar vriendinnen een weekje op pad en genieten van een extra lange zomervakantie. Ondertussen wordt er ook druk gezocht naar een leuke bijbaan, om straks met haar studie te kunnen combineren. Want, een leuke studententijd kost immers ook geld.

Hoe vind je een leuke bijbaan Todayimeet

Werkervaring

Ook onze oudste twee kids hebben naast hun studie diverse bijbaantjes gehad en ze daarmee met allerlei facetten van verschillende branches laten kennismaken. Dit heeft ze dan ook de nodige werkervaring gegeven, waar ze op dit moment nog steeds hun voordeel mee doen.

Hoe vind je een leuke bijbaan

Om het ideale bijbaantje te vinden moet je natuurlijk niet achterover geleund gaan zitten en denken dat het je komt aanwaaien. Je zult zelf actief aan de slag moeten. Althans, een goede eerste stap zou kunnen zijn om je in te schrijven bij een studenten uitzendbureau. Want wist je dat ze je daar kunnen helpen met het vinden van een baantje welke precies aansluit bij jouw studie? Op deze manier kun je alvast de nodige werkervaring binnen desbetreffende branche opdoen.

Flexibel en veel afwisseling

Het leuke is dat er met je wordt meegedacht en gezocht wordt naar passend studentenwerk, rekening houdend met je rooster en andere verplichtingen. En heb je bijvoorbeeld na je tentamens weer extra tijd, dan kun je dit via een app doorgeven en meer uren maken bij verschillende opdrachtgevers. Ideaal toch?

Prioriteiten stellen

Het blijft natuurlijk een kwestie van goed plannen en prioriteiten stellen, waaraan je je salaris wilt uitgeven. Als ik haar een lijstje opsom van de komende verwachte uitgaven, zoals rijlessen bijvoorbeeld, rolt ze hopeloos met haar ogen. Ze neemt de trein voorlopig wel even, want dat is voor een student tenslotte ‘gratis’, merkt ze gevat op. Want naast het gezellige studentenleven moet er natuurlijk ook nog geshopt worden. Tja, prioriteiten dus…

Heitje voor karweitje

Alhoewel je voor veel bijbaantjes zeker goed betaald krijgt, kun je altijd thuis of in je familiekring proberen om nog wat extra’s bij te verdienen. Zo ook onze dochter. Nu ze veel thuis is en pas na de vakantie aan de slag gaat, is geen ‘karweitje’ meer vanzelfsprekend of onbetaald. Op de vraag of ze toevallig nog een klusje voor mij kan doen is het antwoord snel gevonden. ‘Ga alsjeblieft je kamer maar eens opruimen.’ Nog voordat ik kan raden wat het antwoord is, hoor ik: ‘Wat schuift dat?’

 

 

(162)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.