Hoe geef je je outfit een extra glamourlook

Iedere vrouw, ook ik, vindt het heerlijk om zich mooi aan te kleden en te shinen in z’n nieuwe outfitje. Op een feestje in een little black dress, met een paar mooie hakken en bijpassende sieraden, voel ik me op en top vrouw. Maar ook op “sportieve” dagen, waarbij er geen afspraken op de planning staan, en mijn basicoutfit uit een lekker zittende jeans, wit shirt en een paar goede sneakers bestaat, draag ik altijd matching sieraden.

All time favourite ring

Kleren maken de man, dat is waar, maar sieraden maken de look van een vrouw compleet. Het geeft je outfit een extra glamourlook. Misschien klinkt het wat materialistisch, maar persoonlijk vind ik dat je met sieraden een eigen identiteit aan je kledingstijl geeft. Naast mijn makkelijk te combineren  ti sento ringen, welke ik dagelijks draag, heb ik nog een paar bijzondere sierraden, geërfd van mijn overleden moeder en oma. Stuk voor stuk bijzonder door de vrouwen die het gedragen hebben, met het bijbehorende verhaal. Én natuurlijk mijn all time favourite ring; mijn trouwring.

At work!

‘Jij bent een echte gezondheidsfreak en je loopt waarschijnlijk de hele dag in je sportkleding,’ zei iemand, tijdens het sporten, laatst tegen mij. ‘Uhm, ja. Ik ben health blogger.’ Stamelde ik, wetende dat dat er eigenlijk niks mee te maken heeft. Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik na het sporten vaak met een cappuccino en een lekkere plak bananencake achter mijn computer kruip om ’s avonds tot de conclusie te komen dat ik er nog hetzelfde bij loop.

De kunst van creatief leven

Omdat ik vanuit huis werk, is het dus o zo makkelijk om er als ‘slons’ bij te zitten. Zelf bij een skype-meeting met de redacteur volstaat een blouse met daaronder een joggingbroek. En op dagen dat ik werk aan mijn volgende boek is de verleiding dus groot om in m’n sportpakkie verder te schrijven. Totdat ik deze week het boek ‘Big Magic’ van Elizabeth Gilbert in handen kreeg. Een “aha-momentje” volgde; alles valt en staat met hoe je mind-set op dat moment is. Hoe je jezelf voelt, is ook wat je uitstraalt en wat je uitzendt naar het Universum. Je goed kleden en verzorgen is een vorm van respect voor jezelf, waardoor de inspiratie stromen kan.

De volgende dag at work…

‘Mam, ga je uit?’
‘Nee, ik ga schrijven.’
Dochterlief bekijkt me van top tot teen.
‘In die glamourlook?’
Ik kijk naar mijn nieuwe jurk met bijpassende sieraden en knik tevreden.
‘Zooo, jij zit in de flow, zeker.’ Is haar conclusie.

Als je het mij vraagt begint het al te werken…

 

 

 

(363)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.