Dalgona koffie, de nieuwste zomertrend van 2020!

dalgona koffie de nieuwe zomertrend van 2020

Dalgona koffie is populairder dan ooit. Tijdens deze coronatijden zijn we massaal aan het bakken en kokkerellen geslagen en is deze dalgona koffie ook een heuse hit op TikTok, Facebook, Instagram en YouTube. Ben je een echte koffieliefhebber, dan wil je dit echt proberen!

Wat is Dalgona koffie precies?

De naam van dit recept is in Zuid-Korea ontstaan en vernoemd naar een karamelsnoepje, omdat de smaaksensatie je doet denken aan dit heerlijke goedje. Zo ook de Zuid-Koreaanse acteur Jung II-woo. Toen hij voor het eerst deze koffie proefde, was hij zo enthousiast dat hij het in de media onder de aandacht bracht. Daarna ging het viral en werd het een heuse hype. Er bestaat momenteel zelfs een #dalgonacoffeechallange.

Hoe maak je Dalgona koffie

Omdat je de dalgona koffie het beste als een ‘whipped coffee’ kunt omschrijven, is het belangrijk dat je de ingrediënten lang genoeg opklopt (met bijvoorbeeld een staafmixer of garde. Ongeveer 5-7 minuten).

Ingredienten voor 2 personen:

Ongeveer 400 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld haver of amandelmelk)

Neem 4 eetlepels oploskoffie

Voeg 4 eetlepels suiker toe (eventueel rietsuiker)

En vervolgens 4 eetlepels gekookt water

Klop nu de oploskoffie, suiker en gekookt water met een staafmixer of garde 5-7 minuten lang, totdat het een stevige/ fluffy structuur krijgt. 

Schenk de melk (warm of koud) in twee mooie cappuccino glazen en lepel de ‘whipped coffee’ er bovenop. Wanneer je er een zomers drankje van wilt maken, kun je eventueel aan de koude melk een aantal ijsklontjes toevoegen. 

 

Coffee please!

Als echte coffee-lover heb ik zowel de koude als de warme variant uitgeprobeerd en I love them both! Alhoewel een goede kop koffie echt zijn gezondheidsvoordelen heeft, is een enkel kopje dalgona koffie, in de middag, echt genoeg om je een Energy-boost te geven. Vanaf Today ben ik fan van deze Zuid-Koreaanse koffie. Ik ben heel benieuwd of het ook jullie zomer favoriet wordt.

Enjoy!

(354)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.